"Trick or treat!"

Dinsdag 31 oktober is het zo ver: Halloween. Het feest wordt voornamelijk gevierd in de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk, maar krijgt ook in Nederland ieder jaar meer voet aan de grond. Kinderen gaan langs de deuren en roepen bij het opengaan van de deur “Trick or Treat” en kroegen en clubs toveren hun locatie om tot ware griezelparadijzen waar Halloween feesten plaatsvinden.

Waarom vieren we Halloween?


Het feest wint ieder jaar aan populariteit in Nederland, maar wat vieren we eigenlijk? Halloween is afgeleid van All Hallows Eve (Allerheiligenavond), de avond voor Allerheilgen. Duizenden jaren geleden vierden de Kelten oudejaarsavond, omdat de Keltische kalender op 1 november begon. Zij geloofden dat deze avond de geesten van de overledenen van dat jaar probeerden een levend lichaam in bezit te nemen voor dat jaar. De Kelten droegen maskers om boze geesten af te weren.

Trends Halloween 2017


Met welk Halloween kostuum schrik jij dit jaar de geesten af? De trend van 2017 is Halloween kleding van hoofdrolspelers uit zowel nieuwe als oude speelfilms. De horrorclown is dit jaar zeer populair door de remake van de film IT. Om je te inspireren laten we je hier de populairste Halloween kostuums voor het jaar 2017 zien.

 

 

Waar vier jij dit jaar Halloween?
Halloween wordt populairder in Nederland en zo ook het aantal Halloween feesten. Er worden honderden feesten georganiseerd in deze periode. Wij hebben de vijftien grootste Halloween feesten voor je op een rijtje gezet. Durf jij het aan?

Klik hier hier voor de gehele Halloween agenda.

 

Als welke griezel ga jij dit jaar verkleed?

Voor z’n geweldig feest heb je natuurlijk Halloween kleding nodig! Bij Carnavalskleding076 vindt je een ruim aanbod aan kleding waar je mensen mee de stuipen op het lijf jaagt! We bieden de leukste Halloween kleding voor dames en heren maar ook Halloween accessoires. Naast een Halloween kostuum maken bloederige make-up, nep wonden en lenzen jouw griezelige look helemaal af! Kom maar op met die Trick or Treat in jouw Halloween kleding!

Shop jouw Halloweenkleding hier!