Het Oktoberfest in München trok dit jaar maar liefst 6.200.000 miljoen bezoekers van over de hele wereld, met in totaal meer dan 70 verschillende nationaliteiten. Dat deze traditie grootst wordt gevierd bij onze oosterburen staat vast, maar wist je dat er in Nederland dit jaar meer dan 200 Oktoberfestivals plaatvinden of inmiddels al hebben plaatsgevonden?

Oktoberfest evenementen
Sta jij nog te popelen om een Oktoberfest in Nederland mee te pakken? Een dag vol schlager hits, liters bier en Bratwursten? Er zijn nog meer dan genoeg Oktoberfest evenementen te bezoeken in ons kikkerlandje. De laatste feesten zijn nog te bezoeken tot aan het tweede weekend van november. Benieuwd welke Oktoberfests er nog bij jou in de buurt worden georganiseerd? Check dan hier de kaart.

 

Heb je jouw Oktoberfest gevonden, maar heb je nog geen idee wat je nou precies moet aantrekken? Wij helpen je graag op weg! Op een Oktoberfest dragen vrouwen een Dirndl en mannen een Lederhose. Deze Beierse klederdracht is gebaseerd op dienstboden- en werkkleding uit 1870.

Dirndl nodig?
Welke Dirndl trek jij aan? Dirndls zijn tegenwoordig te verkrijgen in alle verschillende soorten, kleuren en maten. Op het Oktoberfest in München zien we dat de Dirndl meestal op de knieën valt.  En dat men onder de Dirndl een witte of zwartte blouse draagt. Over de Dirndl wordt een schort gedragen wat tevens de status van de vrouw aangeeft...

Wist je dat wanneer je het schort aan de rechterkant knoopt je aangeeft getrouwd of verloofd te zijn en wanneer je aan de linkerkant knoopt je vrijgezel bent. Ligt de knoop aan de achterkant, dan geef je aan weduwe te zijn en wanneer je de knoop aan de voorkant draagt geef je aan nog maagd te zijn. 

 

 

Oktoberfest kleding damesOktoberfest kleding herenOktoberfestkleding

 

Lederhose nodig?
Welke Lederhose trek jij aan? Net als de Drindl zijn er verschillende soorten Lederhose in zowel kwaliteit, vorm als kleur. De traditionele Lederhose zijn gemaakt van echt leer (duurzaam) en vallen over de knie. Vandaag de dag zien we dat de Lederhose boven de knie valt, ook wel de moderne Lederhose genoemd. De meest voorkomende kleuren zijn bruin en zwart, waar de traditionele Lederhose zijn voorzien van een gekleurde borduursel die aangeven uit welke regio je komt. Boven de Lederhose draag je een geruite- (modern) of een effen witte blouse (traditioneel). Het gehele plaatje maak je compleet door het dragen van een Gamsbart (Duitse bier hoed). Ojaaa… vergeet je kniekousen niet!!

 

 

Oktoberfest kniekousen herenOktoberfest kniekousenOktoberfestkleding

 

Carnavalskleding076 heeft een heleboel leuke Oktoberfest kleding in het assortiment. Zodat jij gewoon lekker, zonder je druk hoef te maken over je Oktoberfest kledij, mee kan brullen met de Schlager hits van dit jaar! Naast de echte leren lederhosen, hebben we ook een ruim aanbod aan dirndls, tiroler jurkjes, broeken en blouses in het assortiment voor een leuk prijsje! Ook de Oktoberfest accessoires zijn we niet vergeten! De leukste pruiken, sokken en nog meer vind je hier bij Carnavalskleding076!

Noch einen  Liter Bier, bitte!